Internet Snelheid

Hoe snel is uw internet?

Iedereen wil internetten, download, gamen, filmpjes kijken op youtube met het snelste internet. Maar hoe snel is uw internet? Kan u wel sneller internet krijgen? En is dat snellere internet eigenlijk welk nodig? In dit blog bericht leggen wij u uit wat de verschillen zijn en hoe snel uw internet moet zijn.

Internet snelheid

Tegenwoordig zit het grootste gedeelte van Nederland op ADSL, ADSL2+, VDSL, Kabel of zelfs Glasvezel. Inbellen met een modem komt nauwelijks nog voor. ADSL, ADSL2+, VDSL en Glasvezel zijn producten van KPN. Hierbij heeft u de volgende internet snelheid.

  • ADSL: 0 – 10 mbit
  • ADSL2+: 0 – 24 mbit
  • VDSL: 0 – 50 mbit
  • Glasvezel: 0 – 400 mbit

De kabel is een product van Ziggo of UPC. Hiermee kan op het moment een snelheid worden behaald van 0 – 150mbit.

Internet aanbieders

Hierboven ziet u dat wij eigenlijk 2 partijen noemen. KPN en de kabel aanbieders. Op deze manier is de markt ook verdeeld, er zijn 2 groepen aanbieders.

De 2 bekendste kabel aanbieders zijn Ziggo en UPC. Zij bieden enkel 1 product aan, de tv kabel. Via deze tv kabel kan iedereen voorzien worden van snel internet tot 150mbit. Het nadeel van de kabel is dat iedereen in een straat van dezelfde kabel gebruik maakt. Jouw internet snelheid kan daarom beïnvloed worden door het gebruik van de buren in jouw straat welke ook internetten via de kabel. Is het een druk tijdstip op de dag en zit jij als laatste aangesloten? Dan kan het nog wel eens voorkomen dat de 150mbit niet wordt behaald.

Met de groep KPN bedoelen wij alle aanbieders van ADSL, VDSL en Glasvezel. Dit zijn bijvoorbeeld: KPN, XS4all, Telfort, Tele2, Scarlet, Online enz. Bij deze manier van internetten maakt u geen gebruik van de tv kabel maar van de telefoonlijn of glasvezel. Deze aansluitingen zijn een unieke lijn naar uw huis waardoor bij deze producten een vaste snelheid gegarandeerd kan worden. Er zullen geen fluctuaties zijn zoals bij de kabel. Daar staat wel weer tegenover dat met ADSL, ADSL2+ en VDSL niet de hoge snelheid van de kabel behaald kan worden. Bij glasvezel heeft u het snelste internet wat op het moment beschikbaar is.

Welke internet snelheid kunt u ontvangen?

U begrijpt uit het bovenstaande verhaal dat er zeer veel mogelijkheden zijn. Afhankelijk van uw wensen en gebruik van internet kunt u zelf de gewenste snelheid bepalen. Maar welke provider moet u nu kiezen? Met onze vergelijker kunt u snel en eenvoudig controleren welke aansluitingen op uw adres mogelijk zijn. Daarnaast ziet u gelijk hoeveel tv’s en overige bij het pakket worden ondersteund.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *